Certificat grad ridicat de incredere 2021-2026
Sigla Universitatea Valahia din Târgoviște
Aracis 2022
Caută
Close this search box.

La data de 12 mai 2020, a fost semnat contractul de finanţare nr. 5107, între Universitatea VALAHIA, în calitate de beneficiar, pe de o parte, şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (succesor în drepturi şi obligaţii al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) în calitate de Autoritate de Management, şi Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, pe de altă parte.
Astfel, începând cu 12 mai 2020, Universitatea VALAHIA derulează proiectul „Extinderea si echiparea infrastructurii educationale la Universitatea VALAHIA din Targoviste, cod SMIS 126792, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de Investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar in relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.
Obiectivul general al proiectului/ Scopul proiectului este cresterea relevantei învatamântului tertiar universitar în cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive, în perioada de operare a proiectului.
Prin proiect se propune extinderea unui corp de cladire al Univerisitatii în vederea crearii de spatii moderne adaptate unui proces educational de calitate, pentru urmatoarele facultati: Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Facultatea de Stiinte si Arte, Facultatea de Teologie Ortodoxa si Stiintele Educatiei. Obiectivul proiectului este in concordanta cu obiectivul specific al Prioritatii, având în vedere faptul ca acesta vizeaza doua dintre sectoarele economice prioritare: Industrii creative si Tehnologia informatiilor si comunicatiilor. In cadrul facultatii de Stiinte si Arte se desfasoara programe de studii precum: Matematica – Informatica, Educatie muzicala, programe ce se aliniaza sectoarelor competitive, iar prin proiect se urmareste crearea unui spatiu propice desfasurarii activitatilor educationale in vederea cresterii relevantei acestora in raport cu piata muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. OBS 1. Extinderea Corpului A al Universitatii si realizarea unui corp nou, in perioada de implementare a proiectului.
2. OBS 2. Realizarea unui proces educational adaptat nevoilor pietei muncii, prin investitia in domenii competitive, la finalul perioadei de operare a proiectului.

Locul de implementare a proiectului: Municipiul Târgoviste, Aleea Sinaia, nr. 13, județul Dâmbovița

Rezultatele proiectului:
1. R1. Numarul total de participanti la procesul educational în unitatea de infrastructura subiect al proiectului:

Valoare la începutul implementarii proiectului: 1342
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 1342

Din care:
fete:
Valoare la începutul implementarii proiectului: 758
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 758

baieti:
Valoare la începutul implementarii proiectului: 584
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 584

persoane cu dizabilitati:
Valoare la începutul implementarii proiectului: 0
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 0
persoane apartinând categoriilor dezavatajate
Valoare la începutul implementarii proiectului: 871
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 871

2. R2. Categoria infrastructurii subiect al proiectului: institutie de învatamânt superior, extinsa:
Valoare la începutul implementarii proiectului: 0
Valoare estimata la finalul implementarii proiectului: 1

Perioada de implementare a proiectului este de 60 luni, respectiv intre 01.12.2017 și 30.11.2022.
Valoarea totală a proiectului este de 29.779.064,20 lei, din care:

  • 29.779.064,20 lei – valoarea totala eligibilă compusă din: 25.312.204,56 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR,
  • 4.457.386,64 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național si 9.473,00 lei – valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului;
  • 0,00 lei – valoarea neeligibilă inclusiv TVA.