Certificat grad ridicat de incredere 2021-2026
Sigla Universitatea Valahia din Târgoviște
Aracis 2022
Caută
Close this search box.

Stimați membri ai comunității academice, Dragi colegi și studenți,

     Cu bucurie și mândrie, sărbătorim 32 de ani de la înființarea Universității Valahia” din Târgoviște, un moment plin de semnificație și realizări.

     Universitatea „Valahia” din Târgoviște s-a clădit din dorința de a oferi o educație de înaltă calitate, ancorată în valorile și aspirațiile contemporane. De-a lungul celor 32 de ani, am continuat să ne consolidăm poziția ca instituție de învățământ superior de prestigiu, dedicată formării și dezvoltării studenților în diverse domenii de studiu.

     Istoricul universității noastre este marcat de angajamentul continuu pentru excelență academică, inovație și contribuția adusă la progresul societății. Cu fiecare generație de absolvenți, valorile și cunoștințele dobândite la Universitatea „Valahia” din Târgoviște au fost purtate cu profesionalism în diverse domenii și comunități, contribuind la evoluția noastră colectivă.

     Municipiul Târgoviște este în sine un reper al istoriei și culturii românești, un loc în care se întrepătrund tradiția și modernitatea. Ca universitate înființată în acest loc emblematic, suntem mândri să ne considerăm parte din moștenirea sa bogată și să contribuim la perpetuarea valorilor care definesc ceea ce de 32 de ani numim Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Vă îndemn să reflectăm nu doar asupra parcursului nostru academic, ci și asupra legăturii adânci cu istoria culturală a Municipiului Târgoviște, un simbol al numelui cu puternică rezonanță –„Valahia”.

     În această zi deosebită, să transmitem gânduri de recunoștință tuturor celor care au fost alături de noi în călătoria noastră, de la fondatori și cadre didactice, până la studenți și parteneri ai comunității academice. Cu încredere și determinare, să privim către viitorul nostru comun, pregătiți să continuăm să ne afirmăm ca un centru de excelență academică și un motor al progresului în regiunea noastră, în țară și dincolo de granițe.

Vivat, Crescat, Floreat!

La mulți ani, Universitatea „Valahia” din Târgoviște!

Cu respect și gratitudine,

Rector,

Conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu SĂLIȘTEANU